NDT Röntgen Film Banyo Cihazları

Gösterilen sonuç sayısı: 3

NDT Röntgen Film Banyo Cihazları

NDT röntgen film banyo cihazları, tahribatsız muayene (Non-destructive testing: NDT) türünde kullanılan cihazlardır. Özellikle endüstriyel filmlerin geliştirilmesi baz alınarak kullanılan bu cihazlar pek çok medikal alanda faaliyet gösterir.

NDT, bir diğer adıyla Tahribatsız Muayene, incelenmek istenilen malzemenin ya da parçanın bütünlüğüne, iç yapısına zarar vermeden, malzeme yüzeyindeki ve içerisindeki hata ve süreksizliklerin tespiti için uygulanan muayene türlerini kapsamaktadır.

NDT yöntemleri, malzemelerin içerisinde görünmeyen süreksizliklerin veya malzeme yüzeyine açık süreksizliklerin tespitinde kullanılır. Hata ve kusur tespiti dışında kapalı bir malzemenin içinde bulunan bir diğer malzemenin miktarını, metal yüzeylerdeki boya kalınlığı ölçmede, monteli parçaların durum tespitlerinde, radar sistemlerinde kullanılmaktadır.

Ultrasonik muayenede ve endüstriyel radyografide genel olarak incelenecek olan bölgeye ultrasonik ses dalgaları, X veya gama ışınları gibi çok küçük dalga boyuna sahip yüksek enerjili ışınlar gönderilerek testler yapılır.

NDT Yöntemlerini aşağıdaki biçimde sıralamak mümkündür:

Görsel Muayene (VT): Çıplak gözle yapılan muayenedir. Bir ürünün yüzeyindeki süreksizlikler, yapısal bozukluklar, yüzey durumu gibi kaliteyi etkileyen parametrelerin optik bir yardımcı (büyüteç gibi) kullanılarak veya kullanılmaksızın muayene edilmesidir.

Avantajlar: Hızlı ve ucuz bir yöntemdir. Diğer tahribatsız muayene metotlarına olan ihtiyacı azaltır. Çoğu zaman yüzey temizliği istenmez. Her zaman uygulanabilir.

Sıvı Penentrant Kontrolü (PT): Bu yöntem gözeneksiz malzemelerdeki yüzey süreksizliklerini tespit etmek için kullanılır. Girici boya (penetrant) temiz bir yüzeye uygulandığında yüzey süreksizliğinin içine kılcal (kapiler) etki ile nüfuz eder.

Avantajlar: Yüzeye açılan hataların tespitinde çok hassas bir metottur. Bütçe dostu bir sistemdir. Ekipman ve cihaz ihtiyacı son derece minimumdur. Karmaşık şekilli parçalara uygulanabilir. Metalik ve metalik olmayan bütün malzemelere adapte edilebilir.

Manyetik Parçacık Muayenesi (MT): Bu yöntem Ferromanyetik malzemelerin yüzey ve yüzey altı süreksizliklerinin tespitinde kullanılır. Bunun için malzemeye bir manyetik alan ve süreksizliklerin üzerinde oluşan kaçak alana karşı duyarlı manyetik toz uygulamak gerekir.
Avantaj: Yüzey hatalarının tespitinde hassas bir yöntemdir.

Ultrasonik Kontrol (UT): Bu yöntemde hataların tespiti için ultrasonik ses demeti kullanılır. Kullanılan sesin frekansı 0,2-25 MHz arasındadır. Burada MHz frekansın birimi olup saniyedeki bir titreşime eşittir.

Ultrasonik test, malzeme içinde yayılan ses demetinin akustik empedansda (malzemenin sesin yayılmasına karşı gösterdiği direnç) meydana gelen değişim sonucu kısmen veya tamamen yansıması prensibine dayanmaktadır.

Algılanan yankılar katod ışını tüpünde görünen elektrik sinyallerine dönüşür. Bugünkü teknoloji sayesinde bunlar bilgisayar ekranlarında dijital sinyaller halinde görülmektedir.

Avantajlar: Malzeme içi hataların tespitinde hassas bir yöntemdir. Özellikle kalın parçalarda, düzlemsel hataların daha duyarlı bir şekilde tespitini sağlar. Malzemedeki hataların üç boyutlu olarak tespiti mümkündür. Sarf malzemesi azdır. Uygulama kolaylığı mevcuttur.

Radyografik Muayene (RT): Radyografi yönteminde nüfuz edici kısa boylu radyasyon dalgaları kullanılmaktadır. Kontrol edilecek olan malzeme içindeki yoğunluk farklılıkları sayesinde hata tespitleri yapılır.
Endüstriyel anlamda radyografi, içsel hataların tespitinde kullanılacak en uygun yöntemdir.

Eddy-Current Muayenesi: Eddy-Current testinde iletken malzemedeki sorunları tespit etmek için elektromanyetik endüksiyon kullanılır. Testte pek çok kısıtlama vardır. Bunlar:
○ Sadece iletken malzeme test edilebilir.
○ Malzemenin yüzeyi erişilebilir olmalıdır.
○ Malzemenin bitişi kötü değerlerin çıkmasına neden olabilir.
○ Malzemenin içine nüfuz derinliği malzemenin iletkenliği ile sınırlıdır.
○ Test yönüne paralel kusurlar algılanamayabilir.

Phased Array Yöntemi: Malzemeye Phased Array cihazları ile muayene yapılır. Ultrasonik muayeneye göre daha avantajlıdır. Ultrasonik muayenede malzeme içi düzensizliklerin tespiti için 3 boyuttan muayene yapılmasına karşı Phased Array ile tek seferde hataların yönelimi ve malzeme içerisindeki konumları hakkında bilgi alınabilir.

Tahribatsız muayeneler, malzemelerdeki iç bünye ve dış yüzey
süreksizliklerinin, malzemenin fiziki yapısına zarar vermeden tespit
edilmesini sağlar. Günümüzde malzemenin artmış servis güvenirliği ve daha
yüksek kalite talebi, NDT tekniklerinin hızlı kullanılmasıyla
sağlanmıştır.

NDT, üretim esnasında yeni parçalara olduğu kadar periyodik bakımlarda ve hatta işletme esnasında servisteki parçalara da uygulanır. Bazı hallerde parçayı, montajlı olduğu sisteme takılı olduğu yerden sökmeden ve bazen de işletmeyi hiç durdurmadan muayene yapmak mümkündür. Bu durum NDT’nin büyük bir üstünlüğüdür.

NDT filminin amacı, tahribatsız muayene yapılan ürünlerin yüzey alanında oluşmuş veya oluşabilecek korozyon gibi bozulmaları tespit etmektir. NDT uygulaması, muayene edilecek yüzeye X ışınları göndererek yapısal zayıflıkların film üzerinde gözlemlenmesini amaçlar.

Yapısal bozukluklar veya hatalar X ışınlarını geçireceği için film üzerinde reaksiyona sebep olur. Yapısı bozuk olmayan parçalar ışınların geçmesine izin vermez ve film üzerine yansıtmaz.

NDT ile:

Malzemenin mukavemeti tahribatsız muayene yöntemleriyle ölçülemez.

Malzemenin ne kadar yüke dayanacağı tahribatsız muayene yöntemleriyle belirlenemez.

Geri kalan işletme ömrü sadece tahribatsız muayene yöntemleriyle belirlenemez fakat bilgisayar destekli tasarım, analiz işlemleri ve tahribatsız muayene sonuçları birlikte değerlendirildiğinde konstrüksiyonlar için işletme ömrü tahmininde bulunmak mümkün olmaktadır.

Arma Medikal, NDT Röntgen Film Banyo Cihazları başta olmak üzere, günün ihtiyaçlarına en yeni teknolojilerle cevap veren, radyoloji ekipmanları, teknik servisi, yedek parça ve sarf malzeme tedariği ile modern sistemleri hizmet kapsamına dahil etmektedir.

COMPACT 2 NDT Cihazı

COMPACT 2 NDT, özellikle endüstriyel filmlerin geliştirilmesi için optimize edilmiş bir x-ray film işlemcisidir.

Bu cihaz, 45 cm genişliğinde film banyo edebilme özelliğine sahip otomatik banyo cihazıdır. COMPACT 2 NDT boyutları ve beslenebilecek film boyutları ve işleme hızları göz önüne alındığında sabit kullanım için mükemmel bir seçenek oluşturmaktadır.

Tamamen mikro-işlemci kontrollü teknolojisi sayesinde otomatik bir şekilde her zaman filmleri optimum kalitede işleyebilmektedir.

Entegre bekleme modu, su ve enerji tüketiminizi azaltır. Dört kızılötesi sensörlü film algılama, bireysel olarak ayarlanabilen oranlarla, işlenmiş film yüzeyine bağlı olarak akıllı ve ekonomik yenileme sağlar. Bu, kimyasallardan tasarruf etmenize ve görüntünüzün sürekli olarak yüksek kalitede olmasına temel hazırlar.

Kontrol panelinde işlem süresini, sıcaklıkları ve yenileme oranlarını ayrı ayrı ayarlayabilirsiniz. Ayrıca, ısınma döngüsü sırasında depoları otomatik olarak doldurabilirsiniz.

Bireysel ayarları saklamak için beş farklı program mevcuttur. Bu, artı akustik ve görsel kontroller, rahat kullanım ve güvenlik anlamına gelir.

Kimyasalların sürekli sirkülasyonu ile birlikte kristalleşme önleme ve oksidasyon önleme programları, görüntülerinizin sürekli kullanıma hazır olmasını ve tutarlılığını sağlar.

Cihaz kullanımda olmadığında, batan tank teknolojisi sayesinde banyo kimyasalları kristalleşmeden korunabilmektedir.

Endüstriyel uygulamalar için belirlenmiş uygun filmleri ve kimyasalları uygulayarak, boyuttan bağımsız optimum görüntü kalitesi sağlar.

Üst düzey işlemci olarak COMPACT 2 NDT, ikmalin tam uyumluluğu, büyük tank kapasitesi ve tüm işleme parametrelerinin bireysel kontrol edilebilirliği için dört sensör kullanarak son derece gelişmiş kızılötesi film algılama özelliğine sahiptir.

OPTIMAX 2010 NDT Cihazı

OPTIMAX 2010 NDT, genişliği 35 cm’ye (14″) kadar olan film türleri için yenilikçi bir masa üstü işlemcidir.

Entegre bekleme modu, su ve enerji tüketiminizi azaltır. Mikro sensörlü film algılama, işlenmiş film yüzeyine bağlı olarak akıllı ve ekonomik yenileme sağlar. Bu nedenle OPTIMAX 2010 NDT kimyasallardan tasarruf etmenizi ve yüksek kalitedeki görüntülere ulaşmanıza yardımcı olur.

Basit kontrol paneli ile tanklar, ısınma döngüsü sırasında kolayca doldurulabilir ve geliştirici sıcaklığı ayarlanabilir. Akustik ve görsel kontroller, bir sonraki filmin işlenmesi için hazır olduğuna dair sinyal verir.

Anti-kristalizasyon ve anti-oksidasyon programları, kimyasalların sürekli sirkülasyonu ve geliştirici için termostat ile birlikte sürekli yüksek görüntü kalitesi sağlar.

OPTIMAX 2010 NDT Mobil Cihazı

OPTIMAX 2010 NDT Mobil, OPTIMAX 2010 NDT’nin değiştirilmiş bir versiyonudur; özellikle kamyon veya minibüslerdeki kurulumlar gibi mobil kullanım için geliştirilmiştir. Bu tür ortamlarda kolay ve hızlı kullanıma, günlük saha deneyiminde ise minimum hazırlık süresine özen gösterilmiştir.

OPTIMAX 2010 NDT mobil cihazının doldurulması veya boşaltılması yalnızca 2 dakika sürer. Bu, geliştirici ve sabitleyici için ayrı pompaların yanı sıra ikmal adına harici kimyasal kaplar, işleyiciden gelen çalışma kimyasalları ve kullanılmış kimyasalların taşınması ile sağlanır.

Sürüş sırasında çalışma kimyasallarını harici kaplarda toplayarak işlemcinin doldurma süresi azaltılır. Ek olarak, kimyasallar hala ısınmışsa, ısınma döngüsü de büyük ölçüde kısalır. Bu akıllı kurulum sayesinde hem hazırlık süresinden hem de bir sonraki şantiyede 30 dakikaya varan zamandan ve paradan tasarruf edilebilir.

Daha uzun molalar sırasında işlemci tankları otomatik olarak su ile durulanabilir. Bu, silindirlerde ve tankların içinde kimyasalların oksidasyonunu ve kristalleşmesini en aza indirir.

Harici kimyasal kaplar için tepsi ve taban masası (isteğe bağlı aksesuar) araç zeminine sabitlenmiştir. Kaplar, gerdirme kayışlarıyla tepsinin içine sabitlenir. Ayrı pompalar zemine de sabitlenebilir. Böylece sürüş sırasında tüm donanım emniyete alınmış olur.

Doğal olarak OPTIMAX 2010 NDT mobil, araç içinde işlemcinin sabitlenebileceği bir tezgah olması koşuluyla taban masası olmadan kullanılabilir. Konfigürasyon, amaçlanan amaca uyacak şekilde özelleştirilebilir.

NDT Röntgen Film Banyo Cihazları ile Maksimum Verim

NDT Röntgen Film Banyo Cihazlarımız, pek çok farklı boyutta filmlerin banyo işlemini gerçekleştirebilmektedir. Her bir model çalışma prensibi bakımından farklı hızlara, film boyutu aralıklarına ve yıkama kapasitelerine sahiptir.

NDT yöntemlerinde nüfuz edici (kısa dalga boylu) radyasyon kullanılmaktadır. Örnek içinden geçen radyasyon, malzemedeki yoğunluk veya kalınlık farklılıklarından dolayı farklı miktarlarda soğurulmaktadır.

Endüstriyel Radyografide genellikle ya X – Işını tüpü ya da CO 60, IR 192 veya Selenyum gibi radyoizotop kaynaklar kullanılmaktadır. Radyografi, ana malzeme ve yoğunluk farkı oluşturan hacimsel iç hataların tespitinde en uygun yöntemdir.

NDT filmleri ile kalıcı kayıtlar elde edilir ve zaman içinde karşılaştırma yapmaya uygun alan yaratılır. NDT kullanılan iş sahalarında kalibrasyona gerek yoktur. İç süreksizliklerin deteksiyonu için mükemmel bir yöntemdir.

Arma Medikal olarak NDT Röntgen Film Banyo Cihazları dahil olmak üzere diğer pek çok hizmet gamında yetkin kalmaya özen göstermekteyiz. Film banyo cihazlarımızla entegre film yüzeyi ölçümüne dayalı dozaj, oksidasyon önleme ve kristalleşme önleme programlarına ulaşabilmek mümkündür.

Günün ihtiyaçlarını merkeze koyan ve ileriye dönük sistemleri yüksek teknoloji ile harmanlayarak inovatif çözümler sunan misyonumuz yalnızca NDT Röntgen Film Banyo Cihazlarımızda değil, diğer tüm hizmetlerimizde de ön plandadır.

Film işlemcileri bakımından son derece efektif, özellikle endüstriyel filmlerin geliştirilmesi için optimize edilmiş NDT Röntgen Film Banyo Cihazlarımız ulaşmak istediğiniz yüksek görüntü kalitesini sizlerle buluşturur.

Temelde film üzerine kaydedilen görüntülerin çeşitli kimyasallar yardımıyla görünür hale getirilme işlemini endüstriyel konjonktürde gerçekleştiren NDT Röntgen Film Banyo Cihazlarımız, üst düzey teknolojileri benzersiz çalışma prensibiyle bir araya getirir.

NDT Röntgen Film Banyo Cihazlarımızı inceleyerek ve çalışma alanlarına göz atarak bahsi geçen üst düzey kalite ile siz de tanışabilir; bize dilediğiniz her an ulaşarak alanında uzman ekibimiz aracılığıyla aklınıza takılan hususlar hakkında bilgi alabilirsiniz.

Ürün Kataloğu
Talebinde Bulun

***En Kısa Sürede Tarafınıza İletilecektir!

2007’de, Radyoloji ekipmanları, teknik servisi, yedek parça ve sarf malzeme tedariği ile faaliyete başladık..
Amacımız günümüz ihtiyaçlarına cevap veren her türlü yeniliği takip ederek bünyemize en son teknolojiye sahip modern sistemleri de dahil ederek hizmet vermektir.

ÇALIŞMA SAATLERİMİZ

Pazartesi : 09.00 - 17.00
Salı : 09.00 - 17.00
Çarşamba : 09.00 - 17.00
Perşembe : 09.00 - 17.00
Cuma : 09.00 - 17.00
Cumartesi : 09.00 - 13.00